Klubben

Logga

Nässjö Sportfiskeklubb bildades redan 1958 och har varit aktiv ända sedan dess. Klubben firade 50 år förra året och blickar redan framåt mot 60 år. Medlemsantalet har pendlat en del genom åren men ligger nu runt fyrtio medlemmar.

Som medlem i Nässjö SFK blir man automatiskt medlem i Sportfiskarna och kan dra nytta av alla de förmåner som de erbjuder. Dessutom är man försäkrad ifall fisketuren skulle sluta olyckligt.


Aktiviteter - Sommartid

På våren drar det traditionella metet igång. Klubben har en egen serie bestående av deltävlingar i sjöarna kring Nässjö. På distriktstävlingar är klubben väl representerad och varje år brukar några medlemmar gå vidare till SM.

Flugfiskesektionen flugfiskar bland annat i vår egen sjö i Långåsa utanför Nässjö. Premiären brukar vara i början av maj. Emellanåt träffas flugfiskarna för att umgås och binda flugor.

Framåt hösten brukar klubben anordna tävlingar i båtpimpel. Under hösten går Gäddfestivalen av stapeln! Festivalen drog igång för ett par år sedan och är en av årets stora begivenheter.

Klubben har en egen båt i den fiskrika och natursköna Hästerumssjön.


Aktiviteter - Vintertid

När isarna har lagt sig drar pimpelsäsongen igång. Klubben har en egen serie med ett antal deltävlingar på sjöarna i Nässjötrakten. Klubben brukar även delta i distriktstävlingar med gott resultat.

Under vintern är det fritt fiske för medlemmar på Hästerumssjön.